Nieuws

RSS Alles over het gebit
 • Mondzorg voor ouderen in andere talen 3 juli 2024
  Speciaal voor kwetsbare ouderen is de website Steffie.nl, waar allerlei moeilijke zaken makkelijk worden uitgelegd, uitgebreid met informatie over mondzorg in het Engels, Frans, Turks en Arabisch. Met dit initiatief helpt de stichting De Mond Niet Vergeten! anderstalige en laaggeletterde ouderen beter voor hun mond en gebit te zorgen.
  KNMT
 • Financiële hulp voor mensen met laag inkomen 4 juni 2024
  Een goede mondgezondheid is belangrijk, daar is iedereen het over eens. Naast de dagelijkse verzorging hoort daar ook een regelmatig bezoek aan de tandarts en mondhygiënist bij. Zo kunnen problemen worden voorkomen. Maar hoe moet dat als je dat niet kunt betalen?
  KNMT
 • Gezond tandvlees: de basis voor een gezonde mond 15 mei 2024
  Weet je dat het net zo belangrijk is om goed voor je tandvlees te zorgen als voor je gebit? Want problemen met je tandvlees kunnen ernstige gevolgen hebben. En niet alleen voor je tanden en kiezen.
  KNMT
 • Zeg, hoe goed ben jij eigenlijk verzekerd als het om je gebit gaat? 7 december 2023
  Het is een vraag die ieder jaar weer terugkomt. En je bent niet de enige die soms door de bomen het bos niet meer ziet. Om je tijdens de overstapweken een handje te helpen, leggen we met een animatiefilmpje uit hoe het ook al weer zit met de zorgverzekering en de aanvullende tandartsverzekering.
  KNMT
 • Ook tijdens het tanden wisselen goed poetsen! 29 september 2023
  Tussen hun 6e en 12e jaar wisselen kinderen hun gebit. Poets meteen al de puntjes mee als de nieuwe tanden en kiezen doorkomen. Want die zijn gevoelig voor gaatjes.
  KNMT
 • Goed poetsgedrag moet je aanleren. Maar hoe? 29 september 2023
  Wil je dat je kind opgroeit zonder gaatjes dan kun je niet vroeg genoeg beginnen met het aanleren tandenpoetsen. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Maar we hebben tips voor je!
  KNMT
 • Niet vaker dan 7 keer per dag eten en drinken 29 september 2023
  Wil je het gebit van je kind gezond houden? Let dan ook op wat je te eten en te drinken geeft en op het aantal eet- en drinkmomenten. Want iedere keer als je kind iets eet of drinkt, wordt het tandglazuur aangetast en kunnen er gaatjes ontstaan. Ook al in het melkgebit.
  KNMT
 • Poets het kindergebit áltijd goed na 28 september 2023
  Vanaf een jaar of 2 kun je je peuter spelenderwijs leren zelf tandjes te poetsen. Maar echt goed zal dat natuurlijk nog niet gaan. Poets daarom tot 10 jaar áltijd goed na!
  KNMT
 • Doe mee aan Stoptober! 28 september 2023
  De 10e editie van Stoptober komt er aan. Ga je ook de uitdaging aan om te stoppen met roken? Samen maak je echt veel meer kans om het vol te houden.
  KNMT
 • Controle van kindergebit kost niets! 28 september 2023
  Wil je je kind laten opgroeien met een gebit zonder gaatjes? Dan is het ook belangrijk dat je regelmatig met je kindje van jongs af aan naar de tandarts gaat. En dat kost je helemaal niets extra!
  KNMT

Diensten

Werktijden